Home Dijbeenlift

Na felle vermagering ontstaat vaak een huidoverschot ter hoogte van de binnenzijde van de dijen.

DIJBEENLIFT

Overtollige slappe huid aan de binnenzijde van de bovenbenen kan vaak ontstaan na aanzienlijk gewichtsverlies of bijvoorbeeld na een zwangerschap en ook omdat de elasticiteit van de huid door ouderdom afneemt.

Als u bijgevolg last hebt van een slappe en uitgerekte huid, aan de binnenzijde van de bovenbenen, die afhangt in plooien, wordt dit eveneens vaak als onesthetisch ervaren. Als bovendien de dijen dikker zijn, schuift de huid bij het lopen voortdurend langs elkaar. Die irritatie, vooral in de zomer, is dan vaak een probleem.

Dijbeenlift operatie

In het geval van matige plooivorming is het voldoende om de huid weg te nemen onder de lies-bilplooi.

Het litteken komt dan onder de bikinilijn. Indien er sprake is van meer huidoverschot, is het nodig de huid evenals het onderhuidse weefsel weg te nemen over de gehele lengte van het bovenbeen, tot ongeveer 10 cm boven de knie. Het litteken loopt verticaal aan de binnenachterzijde van de dij.

Indien nodig, verricht de plastische chirurg ook een liposculptuur om overtollig vet weg te zuigen.

Nazorg

Vooral lopen zal de eerste dagen moeilijk gaan. U moet gedurende een zestal weken een speciale panty dragen die de huid op de dijen en het litteken extra zal ondersteunen. Het duurt enkele weken voordat u het definitieve resultaat van een dijbeenlift kunt bewonderen. De littekens worden na verloop van tijd steeds minder zichtbaar, maar dit kan tot een jaar duren. De littekens mogen niet blootgesteld worden aan de zon gedurende een jaar.

Om de genezing te bevorderen kan u kiezen voor endermologiebehandelingen (LPG), om de huid sneller strak en mooier te maken na de dijbeenlift. U mag de kliniek dezelfde dag verlaten, maar u mag niet zelf met de wagen rijden of alleen de trein nemen. Laat u dus de dag van de operatie begeleiden.

De hechtingen worden verwijdered na 7 à 14 dagen. De meeste mensen kunnen het werk weer hervatten na twee weken. Het uiteindelijke resultaat zal pas zichtbaar zijn ongeveer een jaar na de operatie.

The BeauCare quality
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]