Home Ingrepen Een jeugdiger gelaat dankzij een facelift

Vanaf je dertigste levensjaar zal je huid langzaam beginnen te verouderen. De huidveroudering kenmerkt zich in een slappe huid (verminderde elasticiteit), droge of dunne huid in het gelaat en hals of rimpels. Tevens zal de bot- en spiermassa met de jaren afnemen. Het verslapte weefsel zal geleidelijk aan afzakken naast je kin. Door deze huiduitzakking ontstaan er marionetlijnen, dit zijn de lijnen die vanaf de mondhoek naar je kin lopen. Ook je hals zal onderhevig zijn aan verslapping en plooivorming.

Dit fenomeen zal niet enkel optreden bij het verouderen, maar kan ook ontstaan na groot gewichtsverlies. Een aantal andere factoren zullen ook gelaatsveroudering in de hand werken:

 • Roken
 • Blootstelling aan de zon
 • Alcohol drinken
 • Een gestresseerd leven lijden.

 

Vanaf 35 jarige leeftijd kan je een facelift overwegen. Op jongere leeftijd denk je beter aan niet-operatieve oplossingen voor gelaatverjonging.

Personen die bij het ouder worden slappere huid en rimpels hebben gekregen, eventueel door invloed van zon, stress en roken, kunnen een goed resultaat bekomen met een facelift. Zo zal niet alleen de huid, maar ook de onderliggende weefsels en spieren worden aangespannen. Op deze manier zal je gelaat jonger en frisser tonen.

Niet alleen een facelift kan een oplossing zijn om je gelaat op te frissen. Je kan daarnaast ook denken aan een ooglidcorrectie en inspuitingen met Botox® of fillers.

Je moet je er ook bewust van zijn dat een facelift enkel het onderste gedeelte van het gelaat zal aanpakken. De oogleden en het voorhoofd zullen identiek blijven. Deze kunnen eventueel mits andere technieken worden gecorrigeerd.

Sowieso is een facelift de meest efficiënte manier om je gelaat op te frissen!

Facelift consultatie

Als je overweegt om een facelift te laten uitvoeren, moet je eerst op gesprek komen bij een plastisch chirurg om je opties te bespreken.

Je plastisch chirurg zal tijdens de consultatie bepalen welke techniek voor jou het beste resultaat zal opleveren.

Tijdens het consult worden ook volgende zaken doorgenomen:

 • Je algemene gezondheid
 • Vorige operaties die je onderging
 • Welke medicatie je neemt
 • Of je rookt en alcohol drinkt.

 

Ook zal onze plastisch chirurg je instructies geven die je dient te volgen vóór en na je facelift. De nazorg, de te verwachten littekens en het te verwachten resultaat worden toegelicht.

The BeauCare quality

Facelift en verdoving

Zowel een lokale als een algemene verdoving zijn mogelijk voor het uitvoeren van een facelift. Je keuze hierbij zal worden bepaald door:

 • Je persoonlijke voorkeur
 • Je medische achtergrond
 • De uitgevoerde techniek

 

facelift technieken

Er worden verschillende technieken toegepast om het onderste deel van het gelaat te liften. Afhankelijk van je noden, zal onze chirurg bepalen waar de insneden in je gelaat gemaakt worden.

We maken hierbij onderscheid tussen drie verschillende soorten van facelift:

 • Mini face lift, ook wel MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension), S-lift of minilift genoemd. Bij deze techniek zal men met zo weinig mogelijk littekens zowel de huid, de onderliggende spieren van de wangen en de kaaklijn gelift worden
 • De halslift: hierbij wordt de huid van de hals en zijn onderliggende weefsels gelift
 • Facelift : dit soort operatie omhelst zowel de mini-lift als de halslift. Een facelift zal een duidelijke lift van de huid en de onderliggende weefsels bij de wangen, kaaklijn en hals bekomen.

 

Soms is er ook sprake van een SMAS lift (Superficial Musculo Aponeurotic System). Deze techniek bestaat erin om de spieren en het onderhuids weefsel aan te spannen. Bij alle verschillende soorten van facelift die er in onze kliniek worden uitgevoerd vallen onder de noemer SMAS lift.

Op de schetsen hieronder krijg je een beter zicht op de soorten van facelift, evenals de plaats van de incisies.

Details van een halslift ingreep en littekensDetails van een minilift ingreep en littekens Details van een volledige facelift ingreep en littekens

Facelift resultaat

Ongeveer drie maanden na je facelift zal je kunnen oordelen over het resultaat van de ingreep. Je zal er terug jeugdiger en frisser uitzien en dat ook uitstralen!

Een facelift kan echter niet alle rimpels van je gelaat aanpakken. Na een facelift zal je nog steeds rimpels hebben als je praat en lacht, zodat je mimiek bewaard blijft.

De littekens van een facelift vallen grotendeels in de haarlijn en volgen nadien de natuurlijke vorm van je gelaat. Na verloop van een aantal maanden zullen de littekens minder rood worden en vormen op termijn een fijn wit lijntje, dat beperkt zichtbaar blijft. Vaak worden littekens achter het haar verstopt.

Je zal heel wat jaren geniet hebben van je facelift! Op termijn zal je echter blijven verouderen en zal je terug nieuwe rimpels en uitzakking opmerken.

 

Gelaat: Prijs

Mini facelift (S-lift/MACS-lift) 3450 – 3920
incl. BTW
Mini facelift + bovenoogleden 4350
incl. BTW
Mini facelift + onderoogleden 4650
incl. BTW
Mini facelift + onder- en bovenoogleden 5250
incl. BTW
Halslift 2950
incl. BTW
Mini facelift + halslift 4950
incl. BTW
Mini facelift + halslift + onder- en bovenoogleden 6950
incl. BTW
Mini facelift + halslift + bovenste oogleden 5950
incl. BTW
Lipo hals (indien samen met facelift) 800
incl. BTW
Lokale/ algemene Anesthesie: te bespreken
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

 

[cookie-bar]