Ingrepen   siliconen borsten

KAPSELVORMING BIJ ‘SILICONEN BORSTEN’

Siliconen borsten worden zeer snel als iets van zichzelf ervaren. Dit terwijl het menselijk lichaam reageert op de plaatsing van borstimplantaten of siliconen borsten. De siliconen lokken namelijk de vorming van een bindweefsellaagje rond het implantaat uit, dat ook wel gekend staat als kapselvorming. Een normale reactie weliswaar op elk vreemd voorwerp dat wordt ingeplant.

Dit kapsel kan om nog onduidelijke redenen echter dikker worden en samentrekken. Medisch gezien lijkt het onschuldig, maar het zorgt er wel voor dat er in 1 tot 5% van de gevallen sprake is van abnormaal ronde en onnatuurlijk stevige siliconen borsten. Met dit verschijnsel kan ook kalkafzetting gepaard gaan.

Kapselvorming kan een reden zijn om het kapsel na enige tijd heelkundig uit te ruimen en eventueel het implantaat te vervangen.

SILICONEN BORSTEN & BORSTPROTHESES

Zowel de vulling als het type van de prothesen oefenen druk uit op het gevaar van kapselvorming. Enerzijds leidt het gebruik van gladwandige borstprotheses in 30% van de gevallen tot kapselvorming. Het risico wordt echter gereduceerd tot 7% wanneer de gladwandige siliconen onder de borstspier worden aangebracht. Met geruwde siliconen borsten loopt men slechts 2 tot 3% risico op kapselcontractie. De plaatsing boven of onder de borstspier speelt bij dit type borstprotheses geen rol. Bij vloeibare siliconen borsten is de kans anderzijds groter dan bij met een cohesieve gel gevulde siliconen prothesen .

10 / 10
Deze kliniek is een aanrader. Mijn dank aan jullie allemaal van de zeer ervaÍen en kundige chirurgen en anesthesisten tot het vriendelijke personeel. Bij jullie klopt alles. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten.
Mijn borstvergroting bij Kliniek BeauCare

De volgende punten kwamen naar voren:

 1. Mooie en zeer moderne kliniek,
 2. Alles zeer proper,
 3. Zeer vriendelijke ontvangst aan receptie,
 4. Zeer bekwaam personeel,
 5. Goed en bekwaam advies van chirurg Dr. Wim Danau,
 6. Mooie Website,
 7. Goede reviews over deze kliniek,
 8. Zeer moderne operatiekamer,
 9. Geen wonddrains maar de wond werd dichtgehecht daardoor geringe kans op infecties,
 10. Elk implantaat heeft een serienummer zowel links als rechts,
 11. Operatiebed was verwarmd,
 12. Zeer goede documentatie meegekregen wat je wel en niet mag doen in de eerste 6 weken.
on 18/02/2016 about Borstvergroting

U loopt het minst risico op pijnlijke kapselvorming met geruwde siliconen gevuld met een cohesieve gel. Kliniek Beaucare verkiest dan ook dit type borstvergroting.