Ingrepen   liposuctie

Liposuctie kan men beschouwen als de voorloper van liposculptuur. Liposuctie is een behandeling waarbij men letterlijk het vet (lipo) gaat wegzuigen (suctie).

Bij een liposuctie gebruikte men vroeger als het ware grote ‘zuigbuizen’ die enkel het dieper gelegen vet opzogen. Hierdoor werd echter ook ander weefsel dan vetcellen opgezogen. De hedendaagse technieken van liposuctie zorgen gegarandeerd voor een efficiënte vetverwijdering. Bij een liposculptuur brengt men eerst een vloeistof in het lichaam dat het vet oplost. Daarna wordt het vet door middel van fijne canules weggezogen en afgevoerd. Deze methode geeft minder stijfheid en blauwe plekken.

LIPOLYSE: DE INGREEP

Een stof op basis van phosphatidylcholine wordt bij een lipolyse ingespoten. Phosphatidylcholine of kortweg PPC is een natuurlijk enzym dat lecithine bevat dat gewonnen wordt uit sojabonen.

De werking van PPC gebeurt op verschillende vlakken. Het splitst het vet in kleine oplosbare deeltjes, waardoor het door het bloed kan worden opgenomen en zo op natuurlijke wijze uit het lichaam verwijderd wordt. Een lipolyse met PPC heeft ook een positief effect op het collageen in de huid, waardoor de huid steviger en strakker wordt.

De ingreep neemt ongeveer een half uur in beslag. De plastisch chirurg desinfecteert het te behandelen gebied, spuit de vloeistof in en smeert de huid in met een verdovende crème. Een lipolyse verloopt pijnloos en nadien kunt u onmiddellijk naar huis.

LIPOSUCTIE: KOSTEN

Klik hier om meer info te ontvangen over de prijs van een liposuctie.