Home Ingrepen dijbeenlift

Dijbeenlift: de ingreep

Opmerkelijk gewichtsverlies, een zwangerschap of het ouder worden, kan leiden tot een minder elastische huid aan de binnenzijde van de bovenbenen en de onderkant van de bovenarmen. Een dijbeenlift kan hierbij wonderen verrichten.

Mensen die kiezen voor een dijbeenlift doen dit meestal om esthetische redenen alhoewel huidoverschot ook functioneel hinderlijk kan worden beschouwd. De huid kan irriteren bij het over elkaar schuiven, vooral tijdens de warme zomermaanden. Anderzijds kan een loshangende huid esthetisch voor problemen zorgen. De ideale oplossing hiertegen is een dijbeenlift.

Een dijbeenlift is uitvoerbaar in verschillende gradaties. Indien het volstaat om een klein gedeelte van de huid weg te nemen aan de binnen- en voorzijde van de dij, maakt de plastisch chirurg een incisie ter hoogte van de liesplooi tot aan de bilnaad. Het litteken bevindt zich dan onder de bikinilijn.

Indien men te maken heeft met meer huidoverschot, wordt er tijdens de dijbeenlift over de gehele lengte van het bovenbeen huid en onderhuids weefsel weggenomen. Hier loopt het litteken verticaal aan de binnenachterzijde van de dijen. Bij dit type dijbeenlift kan u ook verlost geraken van oneffenheden in de huid, zoals cellulitis.

Een dijbeenlift verwijdert alleen huid. Deze kan gecombineerd worden met een liposuctie of liposculptuur om het overtollige onderhuidse vet weg te zuigen.

De dijbeenlift duurt gemiddeld twee à drie uur en vindt plaats onder algemene verdoving. U kan dezelfde dag naar huis onder begeleiding.

Dijbeenlift: postoperatieve zorgen

Wij raden u aan de eerste vier weken na de dijbeenlift een speciale panty te dragen. Deze vormt een goede ondersteuning voor de huid en het litteken. Sporten en andere zware inspanningen vermijdt u best de eerste acht weken. In het begin zal lopen en zitten niet eenvoudig zijn. Toch kan u het werk reeds hervatten na veertien dagen.

Na een jaar beginnen de littekens stilaan te vervagen. U kan ook kiezen voor een bijkomende endermologiebehandeling (LPG). Hierdoor verbetert de circulatie en verstevigt de huid. Het genezingsproces wordt versneld waardoor de elasticiteit van de huid sneller toeneemt.

 

 

The BeauCare quality

Benen: Prijs

Dijbeenlift 4950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]