Home Ingrepen siliconen prothesen

Alhoewel alle omhulsels van borstimplantaten gemaakt zijn van silicone, zijn siliconen prothesen verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, gewichten, oppervlakken en vullingen. Een ervaren plastisch chirurg van Beaucare helpt u graag verder om een juiste keuze te maken tijdens een consultatie.

Hieronder vindt u reeds een overzicht van de soorten siliconen prothesen samen met meer uitleg over de voor- en nadelen.

VULLING VAN DE SILICONEN PROTHESEN

SILICONEN PROTHESEN MET VLOEIBARE GEL

De oudste en meest gekende siliconen prothesen zijn deze met vloeibare gel. Enkele jaren terug werden deze siliconen prothesen onterecht bestempeld als gevaarlijk en werden zelfs een tijdje verboden in de USA.

De siliconen prothesen met vloeibare gel hebben een mooie druppelvorm en voelen het meest natuurlijk aan dankzij hun soepele eigenschappen. Heel uitzonderlijk kan er door omstandigheden een scheurtje in de prothese komen waardoor er vloeibare gel vrijkomt die moeilijk te verwijderen is. Maar geen paniek, de gel van deze siliconen prothesen is niet gevaarlijk.

SILICONEN PROTHESEN MET COHESIEVE OF VASTE GEL

Iets stevigere siliconen prothesen zijn prothesen met cohesieve of vaste gel. Indien er toch een scheurtje zou komen in het omhulsel van de siliconen prothese, kan deze speciale gel onmogelijk lekken waardoor siliconen prothesen met cohesieve gel kwalitatief de beste optie zijn en aanbevolen worden door Beaucare.

SILICONEN PROTHESEN MET FYSIOLOGISCHE ZOUTOPLOSSING

In de jaren negentig waren de siliconen prothesen met fysiologische zoutoplossing enorm populair. Dit type siliconen prothesen kan in het lichaam worden ingebracht met een kleinere incisie aangezien de prothesen pas gevuld worden met een zoutoplossing wanneer deze zich reeds in het lichaam bevinden.

Het nadeel is dat de siliconen prothesen met fysiologische zoutoplossing een grotere kans hebben op lekkage aangezien deze worden afgesloten met een klein ventieltje en daardoor ook de borsten asymmetrisch kan omvormen. De prothesen voelen ook nogal onnatuurlijk en klotsend aan. Bovendien is er een verhoogde kans op kapselvorming door de gladwandige eigenschappen van dit type siliconen prothesen.

MONOBLOC PROTHESE GEVULD MET HYDROGEL

Het laatste type siliconen prothesen zijn de monobloc prothesen. In dit type prothesen zit hydrogel, bestaande uit 95% water en 5% suikeroplossing. Indien de prothese zou beginnen lekken, kan de hydrogel vrijkomen in het lichaam. Ook bestaat de kans dat de borsten beginnen zwellen door de opname van water uit het lichaam door de hydrogel.

The BeauCare quality

VORM VAN DE SILICONEN PROTHESEN

RONDE BORSTIMPLANTATEN

Onze chirurgen geven de voorkeur aan ronde borstprothesen. Ronde borstimplantaten creëren een natuurlijke en een mooie vorstvorm. Indien men ronde siliconen prothesen submusculair plaatst, verkrijgt men bij een staande positie een iets sterkere druppelvorm. Indien je plat ligt zullen je borsten lichtjes naar buiten vallen.

ANATOMISCHE BORSTIMPLANTATEN

De anatomische, peervormige of druppelvormige siliconen prothesen worden vaak gebruikt bij reconstructies. De anatomische siliconen prothesen hebben namelijk enkelen nadelen:

  • deze borstprothesen geven minder vulling bovenaan de borst,
  • de plastisch chirurg dient een grotere incisie te maken voor dit type implantaten, waardoor er een groter litteken onstaat,
  • indien een anatomisch borstimplantaat draait, zullen uw borsten niet meer symmetrisch zijn,
  • anatomische borstprothesen zijn harder.

OPPERVLAK VAN DE SILICONEN PROTHESEN

GLADDE BORSTPROTHESE

Aangezien het risico op kapselvorming beduidend hoger ligt bij gladde siliconen prothesen, beveelt Beaucare enkel borstprotheses aan met een ruw oppervlak.

RUWE BORSTPROTHESE

Een ruw protheseoppervlak beperkt het risico op het ronddraaien van een borstimplantaat. Bovendien loopt u slechts 2 tot 3% risico op kapselvorming.

 

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]