Home Ingrepen ooglidcorrectie

Onze oogleden zijn erg gevoelig voor de zwaartekracht en oogleden met teveel of verslapt weefsel doen u er vaak ouder en vermoeid uitzien. Bovendien kunnen ze het zicht beperken. Een ooglidcorrectie biedt de oplossing.

Een plastisch chirurg kan het teveel aan huid en vetweefsel van het bovenste en onderste ooglid wegnemen. Blepharoplastiek of een ooglidcorrectie bezorgt u op een relatief eenvoudige manier voor een jongere en minder vermoeide blik. Uw ogen zullen trouwens vergroten.

OOGLIDCORRECTIE: EERSTE CONSULT

Op uw eerste consultatie wordt nagegaan of de oorzaak van uw verouderde blik daadwerkelijk bij uw oogleden ligt. Soms is het probleem namelijk niet te wijten aan het bovenste ooglid, maar aan te laag hangende wenkbrauwen. Aangezien het probleem steeds bij de oorsprong moet aangepakt worden, dient men in dit geval dus een wenkbrauwlift te overwegen.

Ook uw medische voorgeschiedenis wordt tijdens dit consult besproken. Indien u afwijkingen heeft aan de ogen, schildklier, sluitspier van de ogen of traanproductie kan de ooglidcorrectie mogelijks niet doorgaan.

OORZAKEN van hangende oogleden

De hoofdoorzaak van hangende oogleden en wallen is het natuurlijke verouderingsproces. Vroeg of laat wordt iedereen dus met dit fenomeen geconfronteerd. Roken, drinken en de zon kunnen dit proces echter wel versnellen.

Ouder worden werkt de vermindering van de elastische bindweefselvezels in de hand. Hierdoor verliest de huid haar strakheid en souplesse; de bovenste oogleden gaan hangen. Ook het bindweefsel dat het vetweefsel op haar plaats houdt wordt slapper. Hierdoor gaat het vet uitpuilen, met de welbekende wallen tot gevolg.

De oplossing is blepharoplastiek. Een ooglidcorrectie is een zeer courante ingreep en kan uw gezicht op een relatief eenvoudige manier opfleuren en verjongen.

Oorzaken van wallen

Niet enkel vermoeidheid of een gebrek aan slapen veroorzaken wallen. Bij sommige mensen zijn deze reeds van bij hun geboorte aanwezig. Als het erfelijk bepaald is, dan zijn er niet echt hulpmiddelen die deze wallen kunnen weghelpen, maar je kunt ze wel gaan proberen verbergen.

De meest voorkomende oorzaak van wallen onder de oogleden is een verdikking door overtollig vetweefsel. Dit geeft de ogen een vermoeide uitstraling. Soms doet zich dit al op jonge leeftijd voor.

Als de wallen onder de ogen vetophopingen zijn, kan je niet veel meer doen dan opteren voor plastische chirurgie. Anderzijds zijn vochtophopingen of donkere kringen onder de ogen eerder een fenomeen doordat de huid onder de ogen heel dun is en dus meer gevoelig dan op andere plaatsen.

Roken, slechtwerkende organen, stress, luchtvervuiling en vermoeidheid kunnen enkele mogelijke oorzaken van zulke vochtophopingen zijn.

Bij de onderste oogleden wordt in het algemeen minder huid verwijderd, maar is de correctie van het vet en dus de wallen belangrijker. Het vet wordt niet alleen verwijderd, maar vooral van plaats veranderd om de vaak storende gleuf onder de wallen te herstellen.

NA DE OPERATIE

Onze oogleden zwellen gemakkelijk op en worden snel blauw. De blauwe plekken kunnen enige tijd aanhouden. Daarom adviseren wij om de eerste periode een zonnebril te dragen. Make-up kan terug gedragen worden wanneer de hechtingen zijn verwijderd. Zorg dat je je sociale contacten beperkt de eerste week na de ingreep.

Na een ooglid correctie kan u meteen naar huis. U mag zelf niet met de wagen rijden, zorg dus dat iemand je komt ophalen.

RISICO’S EN COMPLICATIES

De kans op een infectie is klein bij een ooglidcorrectie. Het is mogelijk, dat u last heeft van ‘droge’ ogen, maar dit is van tijdelijke aard. In enkele gevallen komt het voor dat de ogen niet meer goed gesloten kunnen worden, maar dit herstelt zich meestal vrij snel. Indien dit ongemak na een half jaar nog niet verdwenen is, dan kan dit makkelijk verholpen worden. Daarvoor is dan wel een nieuwe operatie noodzakelijk.

OOGLIDCORRECTIE: KOSTEN

Klik hier om meer info te ontvangen over de prijs van een ooglidcorrectie.

 

The BeauCare quality

Ogen: Prijs

Bovenste ooglidcorrectie 1550
incl. BTW
Onderste ooglidcorrectie 2250
incl. BTW
Bovenste en onderste ooglidcorrectie 3450
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]