Home Ingrepen borstimplantaten

In onze kliniek werken we met de nieuwe generatie van cohesieve silicongel borstimplantaten. Deze borstprothesen zijn veilig omdat ze een stevige omhulsel hebben en ze gevuld zijn met een vaste silicongel die niet in het lichaam verspreidt wordt indien de prothese zou scheuren. De siliconen prothesen of implantaten geven uw borst een mooie vorm.

Naast de maat van het borstimplantaat speelt ook het profiel een belangrijke rol voor de look van je borsten. Het profiel bepaalt de volheid in het bovenste deel van de borst.

Zo kunnen we in een bepaald volume drie verschillende profielen aanbieden:

 • borstimplantaten met een laag profiel zijn breed en plat en hebben een minieme projectie,
 • een medium profiel borstimplantaat is smaller en heeft meer projectie, wat resulteert in vollere borsten. Dit is een goede optie voor dames die smal gebouwd zijn,
 • een hoog profiel borstprothese is bolvormig, wat zorgt voor meer vulling in het bovenste deel van de borsten.

VERSCHILLENDE SOORTEN BORSTIMPLANTATEN

Het aanbod aan borstimplantaten is groot. Ze kunnen verschillen qua vulling, vorm, maat, oppervlak en uiteraard ook kwaliteit. Het vulmateriaal kan verschillen en het oppervlak kan ruw of glad zijn.

Je goed informeren is de boodschap.

De maat van de borstimplantaten wordt uitgedrukt in gram en dus niet in cups, vermits deze laatste immers zeer subjectief zijn. Vrouwen kiezen meestal voor een naatuurlijk resultaat, dat in harmonie is met hun eigen lichaam. Uiteraard kunnen ook grotere volumes besproken worden.

Deze mogelijkheden worden uitgebreid met uw plastisch chirurg besproken.

Zelf gebruiken wij uiteraard enkel 100% veilige, medisch goedgekeurde, hoogkwalitatieve borstimplantaten.

HET GEVAAR VAN KAPSELVORMING

Borstimplantaten worden zeer snel als iets van zichzelf ervaren. Dit belet evenwel niet dat het menselijk lichaam kapselvorming ontwikkeld als reactie op die vreemde voorwerpen. Met sommige borstimplantaten loopt u echter slechts een klein risico op kapselvorming. Opnieuw een reden om u goed te laten informeren over de soorten prothesen.

Rond het implantaat reageert het weefsel op de aanwezigheid van dit implantaat door littekenvorming.

Rond de prothese wordt zo een kapsel gevormd. Kapselvorming is dus een normale reactie van de weefsels rondom de prothesen, maar de dikte van het kapsel hangt dus af van uw eigen lichaamsreactie en het oppervlak van de prothese (ruw of glad). Bij borstimplantaten trekt het kapsel soms samen, wat harde en pijnlijke borsten kan veroorzaken. Bij een ruw oppervlak van de prothese, in tegenstelling met een glad oppervlak, is een zekere weefsel ingroei mogelijk waardoor de kans op kapselsamentrekking kleiner is.

Patient reviews

Mijn borstvergroting bij Kliniek BeauCare

10/10
By Remie Markus on 18/02/2016
Deze kliniek is een aanrader. Mijn dank aan jullie allemaal van de zeer ervaÍen en kundige chirurgen en anesthesisten tot het vriendelijke personeel. Bij jullie klopt alles. Hier wordt niets aan de toeval overgelaten.
Mijn borstvergroting bij Kliniek BeauCare

De volgende punten kwamen naar voren:

 1. Mooie en zeer modeme kliniek,
 2. Alles zeer schoon,
 3. Zeer wiendelijke ontvangst aan receptie,
 4. Zeer kundig personeel,
 5. Goed en kundig advies van chirurg Dr. Wim Danau,
 6. Mooie Website,
 7. Goede reviews over deze kliniek,
 8. Zeer modeme operatiekamer,
 9. Geen wonddrains maar de wond werd dichtgeschroeid daardoor geringe kans op infecties,
 10. Elk implantaat heeft een serienummer zowel links als rechts (tevens garantiebewijs
  meegekregen),
 11. Operatiebed was verwarmd,
 12. Zeer goede documentatie meegekregen wat je wel en niet mag doen in de eerste 6 weken.

De grootte van de implantaten kan worden beperkt door de kenmerken van uw borstweefsel en de elasticiteit van de huid. Er moet voldoende elastische huid aanwezig zijn om het gewenste implantaat volledig te bedekken. Implantaten die eigenlijk te groot zijn voor de beschikbare hoeveelheid huid en borstweefsel kunnen zichtbaar of voelbaar blijven onder de huid. Dat kan het effect dat u wilde bereiken bederven. Bovendien hebt u meer kans op complicaties. Ook na een borstvergrotende operatie staat het lichaam bloot aan het normale verouderingsproces en zal het uitzicht ervan na verloop van jaren veranderen.

VERVANGEN BORSTPROTHESEN/ PROTHESEWISSEL / PRIJS PROTHESEWISSEL

Termijn vervanging borstprothesen

Op de vraag wanneer borstprothesen vervangen dienen te worden is momenteel geen éénduidig antwoord.

Voor oudere borstimplantaten wordt aangeraden om ze na verloop van 10 jaar te vervangen.

Het is mogelijk dat uw borstprothesen na 10 jaar nog intact zijn, maar omdat de kwaliteit van de prothese na verloop van tijd afneemt, wordt aangeraden om de prothesen te vervangen.

Momenteel geven fabrikanten 10 jaar garantie op de borstimplantaten.

Wat betreft de recentere borstprothesen, raden we aan om deze na 10 jaar te laten checken door middel van echografie. Zowel echografie als MRI zijn aangewezen onderzoeken om de staat van je borstimplantaten te checken.

The BeauCare quality

Prijs prothesewissel

Er wordt geen meerprijs aangerekend voor het verwijderen van de oude borstimplantaten. Een prothesewissel wordt aan dezelfde prijs uitgevoerd dan een initiële borstvergroting.

Positie implantaat

Wat betreft de positie van de borstimplantaten bij een prothesewissel kunnen we het volgende stellen: werd de borstprothese initieel onder de borstspier geplaatst, dan zal ook bij de tweede ingreep de borstprothese onder de spier geplaatst worden; werd de borstprothese bij de eerste ingreep boven de spier geplaatst, dan zal bij de prothesewissel de prothese ook boven de spier geplaatst worden.

Maat borstimplantaat

Bij vervanging van borstprothesen is het eenvoudig om ongeveer dezelfde maat aan te houden.

Het plaatsen van véél grotere prothesen zal opnieuw veel pijn veroorzaken na de ingreep.
Het overgaan naar veel kleinere borstprothesen is dan weer moeilijk omdat de ‘pocket’ die werd gemaakt voor de initiële prothese moet worden verkleind.

Incisie

De incisie bij een borstherimplant is preferentieel in de borstplooi, omdat dit de eenvoudigste toegangsweg biedt.

Kapselvorming

Een borst die harder is geworden en eventueel van vorm veranderd is, kan wijzen op kapselvorming. Deze kapselvorming kan hinder en pijn veroorzaken.

Voor het verwijderen van kapselvorming wordt soms een meerprijs gevraagd.

Door het verwijderen van de kapselvorming wordt de ‘pocket’ iets groter en is het aangewezen om een iets grotere prothese te plaatsen.

Foto’s voor en na een borstvergroting

Borst: Prijs

Borstvergroting met Cohesieve Siliconengel gevulde micro getextureerde prothesen van 200 tot 600cc 3300
incl. BTW
Vervangen van borst prothesen 3300
incl. BTW
Borstreductie 3600 – 4950
incl. BTW
Borstlift zonder prothesen 3600 – 4650
incl. BTW
Borstlift in combinatie met prothesen 5950 - 6950
incl. BTW
Kapselvoming meerprijs 950
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]