Home Ingrepen blepharoplastiek - hamra techniek

Een ooglidcorrectie kan men indelen in twee aparte behandelingen: de correctie van het onderste ooglid en de correctie van het bovenste ooglid. Naast het feit dat een ooglidcorrectie afhankelijk is van de hoeveelheid te verwijderen vetweefsel en huid is een ooglidcorrectie persoonsgebonden.

BLEPHAROPLASTIEK: HET BOVENSTE OOGLID

Een correctie van het bovenste ooglid gebeurt steeds onder lokale verdoving en duurt gemiddeld 45 minuten. Bij dit type blepharoplastiek gaat men de huid van het bovenste ooglid verwijderen. Het litteken is achteraf niet meer zichtbaar aangezien de incisie plaatsvindt in de ooglidplooi. Soms wordt er een stukje van de oogkringspier weggesneden of wordt er vetweefsel aan de binnenste ooghoek naast de neus verwijderd. Meestal beperkt men zich tot het wegsnijden van een klein reepje huid.

BLEPHAROPLASTIEK: HET ONDERSTE OOGLID

Het is belangrijk om eerst samen met de chirurg te overleggen of er wordt overgegaan tot het wegnemen van vetweefsel of het toepassen van de hamra-techniek. ‘Wallen’ zoals we ze kennen zijn het grootste probleem bij de onderste oogleden.

Indien men opteert voor het wegnemen van vetweefsel wordt er eerst en vooral bekeken of de wallen wel degelijk het gevolg zijn van te veel vetweefsel. Wallen kunnen namelijk ook het gevolg zijn van vochtopstapeling. Vetweefsel is constant en is makkelijk te verwijderen. De grootte van oedeem kan dan weer op elk moment veranderen.

Bij de verwijdering van het vetweefsel maakt men een kleine incisie net onder de wimpers. Deze ingreep wordt toegepast bij te veel vetweefsel onder het oog. Om het effect van een lege zak te voorkomen neemt men eenvoudig wat huid weg. Het aanspannen van de kringspier rond het oog is ook een makkelijke oplossing bij deze vorm van blepharoplastiek.

Deze behandeling gebeurt onder plaatselijke of algemene verdoving en duurt ongeveer 1,5 uur.

Om het holle oogsyndroom te vermijden gaat men bij de hamra-techniek geen vetweefsel wegnemen. Het vetweefsel zit niet meer zoals oorspronkelijk mooi onder het oog maar is uitgespreid naar de groeve tussen de neus en het oog. Zwarte kringen die vaak het gevolg zijn van te weinig vetweefsel worden ook aangepakt met de hamra-techniek. De diepe huidplooi waar heel weinig vet in zit wordt dan weer weggewerkt door het vetweefsel naar de gewenste zone te verplaatsen.

 

The BeauCare quality

Ogen: Prijs

Bovenste ooglidcorrectie 1550
incl. BTW
Onderste ooglidcorrectie 2250
incl. BTW
Bovenste en onderste ooglidcorrectie 3450
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]