Home Ingrepen liposculptuur

Er bestaan diverse termen en technieken voor liposuctie of liposculptuur in de wereld van de plastische chirurgie.

De term liposuctie houdt het wegzuigen van vet in. Deze term klinkt nogal grof en is hierdoor vervangen door de term liposculptuur. Beide termen verwijzen naar hetzelfde proces en worden vaak door elkaar gebruikt.

Daar waar liposuctie duidt op het wegzuigen van vet, zal de term liposculptuur meer de nadruk leggen op het hermodelleren van het lichaam, door het elimineren van lokale vetophopingen.

Van de verschillende aangeboden technieken is vibro-liposculptuur de meest performante methode.

Naast vibro-liposculptuur zijn er nog een hele lijst andere technieken, die naar onze mening minder veilig zijn en tevens minder resultaat opleveren. We denken hierbij aan: de klassieke liposuctie, liposculptuur, smart lipo, laser liposuctie, vaser liposculptuur, lipolyse, cryolipolyse, ultrashape en coolsculpting.

LIPOSUCTIE CORRIGEERT UW FIGUUR

De letterlijke betekenis van het woord liposuctie omvat het wegzuigen (suctie) van vet (lipo). De liposuctie kan eigenlijk aanzien worden als de voorloper van de liposculptuur .

Vandaag de dag worden ‘liposuctie‘ en ‘liposculptuur’ synoniem gebruikt. Aanvankelijk werden bij liposuctie grote ‘zuigbuizen’ gebruikt, waardoor enkel het dieper gelegen vet kon worden opgezogen.

Vaak werd er echter ook ander weefsel dan vetcellen opgezogen. Dankzij de nieuwe, verfijnde technieken van de liposculptuur gebeurt het verwijderen van vet nu veel efficiënter.

Liposuctie is een geschikte methode om vetophopingen (b.v. benen en buik) bij een normaal tot ideaal gewicht blijvend te verwijderen. Er worden juist zones behandeld die met intensief sporten of een dieet niet verminderen. Liposuctie is geen vermageringsbehandeling maar wel een figuurcorrigerende methode. Uw BMI mag niet meer dan 30 bedragen.

Complicaties komen zelden voor. Algemene complicaties die na elke soort operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, allergische reacties of slechte wondgenezing. U kan enkelen uren na de behandeling weer naar huis of naar uw hotel.

LIPOSCULPTUUR: DE INGREEP

Liposculptuur is de moderne variant van liposuctie. Beide termen worden continu door elkaar gebruikt. Liposculptuur is een veel verfijndere en preciezere versie om gelokaliseerde vetten te verwijderen.

Vooraleer het vet te verwijderen wordt er een verdovende en bloedstelpende oplossing ingespoten. Deze oplossing zorgt ervoor dat het vet opzwelt, de vetcellen week worden en bijgevolg makkelijk kunnen worden weggezogen door middel van zeer fijne naalden. Deze werkwijze zorgt ervoor dat zowel oppervlakkig als dieper gelegen vet kan worden verwijderd.

Onze chirurgen opteren ervoor om vibroliposculptuur toe te passen, waarbij gebruik wordt gemaakt van mechanische trillingen.

Om je lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op je operatie, raden wij je aan om vóór je ingreep een lymfedrainage te laten uitvoeren. Lymfedrainage zorgt ervoor dat je vochtcirculatie wordt geoptimaliseerd.

Vibroliposculptuur wordt bijna altijd onder algemene verdoving uitgevoerd en neemt 2 tot 3 uur in beslag.

Liposuctie en liposculptuur zijn methodes om je figuur te corrigeren en dient niet om te vermageren. Het resultaat moet je dan ook eerder zien in een manier om je lichaam te harmoniseren en niet om een bepaald gewicht te verliezen.

Ben je zwaarlijvig, dan wordt aangeraden om eerst zelf gewicht te verliezen, om te kunnen overgaan tot een resultaatvolle operatie. Je hardnekkige zones kunnen naderhand worden behandeld met lipo.

Het is ook zo dat patiënten die al een zeker resultaat geboekt hebben, nadien meer gemotiveerd zullen zijn om het resultaat verder te verbeteren. Deze aanpak werkt vaak wél voor zwaarlijvige personen.

Er bestaat in principe geen leeftijdsbeperking op het laten uitvoeren van een lipo. Wel hoef je er rekening mee te houden dat je huid nog voldoende strak moet zijn om een mooi resultaat te bekomen. Als je huid te slap is, zal ze na de lipo niet meer samentrekken en het resultaat niet mooi zijn.

Vibro liposculptuur

Kliniek BeauCare kiest resoluut voor vibro-liposculptuur. De voorloper van de vibro-liposculptuur was liposuctie.

Bij vibro-liposculptuur wordt gebruik gemaakt van een vibrerende canule om opgestapeld vet te verwijderen. Daar hier een heel verfijnde techniek gebruikt wordt, zal je ook minder risico lopen op schade aan omliggende weefsels, bloedvaten en zenuwen.

Dankzij de nauwkeurigheid van deze techniek, zal je ook veel sneller herstellen. Je kampt minder met blauwverkleuring en zwelling in vergelijking met de klassieke liposuctie.

Vibro-liposculptuur heeft daarnaast nog het voordeel om een liftend effect te hebben op de behandelde huid: het collageen wordt gestimuleerd, waardoor de huid wordt opgespannen.

Bij aanvang van de ingreep wordt er een zoutwateroplossing in het lichaam geïnjecteerd, waardoor het vet makkelijker vrij komt. Na korte inwerktijd wordt dan het vet verwijderd met behulp van fijne canules.

Niet toegepaste technieken

Omdat onze plastisch chirurgen overtuigd zijn dat vibro liposculptuur de beste, veiligste en meest verfijnde techniek is om uw figuur te corrigeren, zullen onderstaande technieken niet uitgevoerd worden:

  • Vaser liposuctie: Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven, om overtollig vet los te maken en nadien te verwijderen. Niet alle zones van het lichaam hebben baat bij deze techniek.
  • Lipolaser of smart lipo: Met behulp van laserlicht tracht men vet weg te smelten en nadien te verwijderen. Ook deze techniek kent een beperkt toepassingsgebied.
  • Coolsculpting: Door middel van bevriezing worden vetophopingen geëlimineerd
  • Ultrashape: Vet wordt afgebroken door middel van ultrasone geluidsgolven

Vibro-liposculptuur: Zones te behandelen

1. Hals / dubbele kin
2. Borsten
3. Bovenarmen
4. Maag
5. Onderbuik
6. Heupen
7. Deel tussen onderbuik en heupen
8. Pubis
9. Rijbroek
10. Binnenkant dijen (bovenste deel)
11. Voorkant dijen
12. Binnenkant dijen (onderste deel)
13. Voorkant knieën
14. Binnenkant knieën
15. Nek
16. Schouderbladen
17. Rugrollen onder de beha
18. Taillerollen
19. Onderkant rug
20. Boven de stuit
21. Billen
22. Bilplooien
23. Achterkant dijen

 

 

The BeauCare quality

Liposculptuur: Prijs

Liposculptuur hals en kaakcontour 2450
incl. BTW
1 zone (beide zijden) 1950
incl. BTW
2 zones (beide zijden) 2250-2450
incl. BTW
3 zones (beide zijden) 2450-2950
incl. BTW
4 zones (beide zijden) 2950 - 3450
incl. BTW
5 zones (beide zijden) 3450 - 3900
incl. BTW
Retouche liposculptuur 1250
incl. BTW
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]