Home Oorcorrectie (otoplastie of afstaande oren)

Bij oorcorrectie of otoplastiek wordt verwezen naar het corrigeren van afstaande oren. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door de afwezigheid van een plooi, die bekend staat als de antihelix. Het is een kenmerk dat vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Afstaande oren kunnen voor de persoon in kwestie een bron van irritatie zijn met soms zelfs psychische problemen.Dit kan verholpen worden door een kleine ingreep.
Kliniek BeauCare en haar team van plastische chirurgen kunnen de stand van de oren zodanig corrigeren, dat de ergernis en het onzekerheidsgevoel volledig tot het verleden behoren.

De behandeling

De oorcorrectie gebeurt onder plaatselijke verdoving. Er wordt een insnede gemaakt aan de achterkant van het oor. Vervolgens wordt het kraakbeen gemanipuleerd waardoor er een nieuwe hoek tussen oor en hoofd gecreëerd wordt.
Een otoplastie duurt ongeveer een uur, nadien kan u terug naar huis keren.

Na de ingreep

U moet gedurende 10 dagen dag en nacht een verband rond het hoofd dragen om de oren goed op de plaats te houden.
Na die eerste week zal u nog gedurende een maand een zwachtel of stevige haarband moeten dragen tijdens de nacht.
Wij raden u aan om een aantal dagen tot een week rust te nemen na de oorcorrectie en zeker enkele weken na de behandeling zal u voorzichtig moeten zijn bij het slapen, wassen en sporten.

Resultaat

Een oorcorrectie is een esthetische ingreep, aldus is het eindresultaat niet direct na de behandeling te zien. De zwelling moet afnemen en de oorschelp kan eventjes rood en opgezwollen blijven. Het uiteindelijke resultaat is na een maand te beoordelen en is blijvend.

[cookie-bar]