Home Opvullen van rimpels

Toepassingsmogelijkheden :

  • Behandeling van fronsrimpels, kraaienpootjes, denkrimpels, rimpeltjes rond de mond …
  • Diepe neus-lippen-plooi, afhangende mondhoeken
  • Vollere lippen
  • Corrigeren van littekens of oneffenheden als gevolg van acne
  • Vergroten van jukbeenderen, kin, voorhoofd
  • overige gezichtscorrecties

Natuurlijke stoffen

Bij het ontstaan van rimpels zien we meestal een tekort aan substantie in de middenlaag van de huid. Deze bevat naast o.a. collageenvezels ook een stof waarin zich hyaluronzuur bevindt.

Door deze lichaamseigen stof, hyaluronzuur, te injecteren ter hoogte van de rimpel, kan men deze bij wijze van spreken opvullen. Aangezien hyaluronzuur ook door het lichaam zelf wordt aangemaakt geven deze producten weinig of geen reactie. Het nadeel is wel dat hyaluronzuur ook door het lichaam wordt afgebroken en een injectie dus mogelijks moet herhaald worden. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt af van persoon tot persoon. Gemiddeld bedraagt deze periode zes tot twaalf maanden.

Een andere mogelijkheid onder de natuurlijke stoffen is het injecteren van lichaamseigen vet. Dit vet wordt op een andere plaats in het lichaam weggezogen, meestal ter hoogte van de buik en als vulmiddel teruggeplaatst in de rimpel. Dit proces wordt lipostructuur genoemd. Het grote voordeel van lipostructuur is dat men allergische reacties volledig kan uitsluiten. Deze ingreep gebeurt meestal in 2 fasen aangezien 60% van het vet opnieuw door het lichaam wordt afgebroken. De periode tussen de twee ingrepen bedraagt ongeveer 3 weken.

Kunstmatige stoffen

Een tweede mogelijkheid is een kunstmatige stof te gebruiken, die een permanent resultaat geeft omdat ze niet wordt afgebroken.

Aquamid is een transparante injecteerbare polyacrylamide gel. De steriele gel bestaat voor 97% uit water dat gebonden is aan 2.5% polyacrylamide. Aquamid is zeer precies te doseren en is na de behandeling, mits correct gebruik, niet voelbaar. Het wordt direct onder de gezichtshuid geïnjecteerd. Na inspuiting wordt Aquamid een stabiel zacht deel van het weefsel. Het is een product dat permanent in de huid blijft zitten en niet wordt afgebroken. Het resultaat is direct zichtbaar. De behandeling duurt 30 tot 45 minuten en vereist geen speciale voorbereiding. Verdoving is meestal niet nodig.

Nadien is de huid gedurende enkele uren enigszins gezwollen en rood. De meeste mensen gaan de volgende dag weer aan het werk. In een enkel geval treedt er een blauwe plek op, die na een paar dagen verdwenen is. Deze is goed te camoufleren.

Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms één of meerder malen herhaald worden.

[cookie-bar]