Home Ingrepen Voordelen Beaucare De MRSA bacteria

Geen risico op MRSA-bacterie

Als een mrsa-bacterie wordt aangetroffen, willen artsen zo snel mogelijk weten of het om een gevaarlijke, snel verspreidende stam gaat. De ziekenhuisbacterie mrsa levert voor gezonde mensen weinig gevaar op, maar het genezingsproces van patiënten met een zwakke gezondheid of bijvoorbeeld wonden kan worden vertraagd. Ernstig ziek worden of in het uiterste geval doodgaan is een mogelijk gevolg.

Daarom dragen we bij Kliniek Beaucare hygiëne hoog in het vaandel. Bij ons worden er steeds maatregelen genomen om de mrsa-bacterie buiten te houden.

Oorzaken van mrsa

Ieder jaar lopen duizenden mensen wereldwijd in het ziekenhuis zelf een infectie op. Vaak gaat het om een besmetting met mrsa of de zogenaamde ziekenhuisbacterie , een uiterst gevaarlijke bacterie die heel wat patiënten het leven kost.

Meticilline-resistente Staphylococcus aureus (mrsa) is een bacterie die resistent is voor meticilline, de antibiotica die gebruikt worden bij een besmetting met stafylokokken.

Bij gezonde mensen kan de infectie hoogstens een lichte infectie veroorzaken. Besmetting met mrsa is dus vooral een bedreiging voor mensen met een zwakke weerstand. De bacterie komt vooral voor op plaatsen waar veel antibiotica gebruikt wordt. Voor ziekenhuizen vormt de bacterie dus een echte bedreiging, vandaar de naam ‘ziekenhuisbacterie .

Bovendien kan de bacterie gemakkelijk overgedragen worden omdat dokters en verplegers voortdurend in contact komen met verschillende patiënten. Er bestaan veel verschillende soorten mrsa, die op een verschillende manier resistent zijn tegen antibiotica.

The BeauCare quality
Ontdek Kliniek BeauCare in foto's

[cookie-bar]